18 Μαρ 2010

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ




Ποιητική συνάντηση στο Βιβλιορυθμό στη παρουσίαση της συλλογής του Ορέστη Αλεξάκη.
Στη πρώτη σειρά από αριστερά οι ποιήτριες Μαρία Καρδάτου, Χλόη Κουτσουμπέλη, Μαρία Αρχιμανδριτου, Ελένη Μερκενίδου, Μελίτα Τόκα-Καραχάλιου και στο βάθος η ποιήτρια Μυρτώ Αναγνωστοπούλου και ο ποιητής Τόλης Νικηφόρου. Μια όμορφη βραδυά που έκλεισε με καλό κρασί και ωραία κουβέντα.

6 σχόλια:

Poet είπε...

Μερικές πρόσθετες πληροφορίες. Οι πέντε ποιήτριες κάθονται σ' ένα σκαλί στη γαλαρία της αίθουσας του Βιβλιορυθμού. Όχι γιατί η αίθουσα ήταν υπερπλήρης αλλά από επιλογή.

Και επειδή, παρά την αγγελική τους εμφάνιση, είναι πολύ, μα πολύ άτακτα κορίτσια (ιδίως οι πρώτες τρεις από αριστερά), ανέλαβα εγώ το δύσκολο έργο να τις επιβλέπω (η Μυρτώ δίπλα μου ήταν αυτή τη φορά παράδοξα ήσυχη).

Να σημειωθεί ότι παρούσες στην εκδήλωση για τον Ορέστη ήταν και οι πέντε Μαρίες της ποίησης της Θεσσαλονίκης. Η Μαρία Κέντρου-Αγαθοπούλου και η Μαριέττα Καραγιάννη ως ομιλήτριες, και η Μαρία Αρχιμανδρίτου, η Μαρία Καρδάτου και η Μαρία Κουγιουμτζή στο ακροατήριο.

Από τους bloggers, αναφέρω μόνο την παρουσία της ποιήτριας Έλενας Καραγιαννίδου.




Δεν είναι καθόλου άσχετο, αν και μάλλον υπερβολικό, ότι η Μαρία Αρχιμανδρίτου είναι καθηγήτρια εγκληματολογίας με θητεία μάλιστα στο Σικάγο.

Ανδρέας Καρακόκκινος είπε...

Η γαλαρία είναι πάντοτε πόλος έλξης. Ήταν εκεί όρθιοι ο Σταύρος Ζαφειρίου, ο Βαγγέλης Τασσιόπουλος και ο Γιωργος Γιανόπουλος του ΕΝΕΚΕΝ

Θέλω επίσης να προσθέσω οτι τα τρία άτακτα κορίτσια δεν διέφυγαν ούτε στιγμή της επίβλεψης του Τόλη.

Poet είπε...

Ναι, γιατί εκεί βρίσκεται το μπαρ με τους καφέδες, τα ποτά και τα γλυκά. Και το ανοιχτό παράθυρο για κανένα παράνομο τσιγάρο. Γενικά, βέβαια, η ποίηση δεν είναι υπόθεση των δεξιώσεων, των υποκλίσεων και των χειροφιλημάτων αλλά υπόθεση του εξώστη.

Ομολογώ όμως ότι με δυσκόλεψαν αυτά τα τρία ζουζούνια. Ιδίως όταν ασχολήθηκαν με το μέγα ποιητικό ερώτημα : τι χρώμα είχαν οι κάλτσες του Βαγγέλη. Ο οποίος προθυμοποιήθηκε να διευκρινίσει και τις περαιτέρω απόκρυφες χρωματολογικές του επιλογές.

Poet είπε...

Καλά, εντάξει, δεν θα πω πόσο άτακτα ήταν αυτά τα ζουζούνια πάλι χτες επάνω στο πειρατικό καράβι στ' ανοιχτά.

Ανδρέας Καρακόκκινος είπε...

Το πειρατικό καράβι ήταν στ ανοιχτά, ο επιτηρητής δεν πρόσεχε, να μη κάνουν και καμιά αταξία?

Vicky Papaprodromou είπε...

Μα, καλά; Στου Ορέστη την εκδήλωση βάλθηκαν να λύσουν όλες τους τις απορίες; Και δεν τις μαστιγώσατε παραδειγματικά;

Υ.Γ. Η Έλενα ήταν ήσυχη;